top of page

POGOSTO ZASTAVLJENA VPRAŠANJA

 • V čem se vaš klub bistveno razlikuje od ostalih smučarskih klubov?
  Prednost pred tekmovalnimi ambicijami dajemo veselju na snegu in uživanju v gibanju. Otroci so tako deležni učenja na snegu v manjših skupinah, v katerih je po smučarskem znanju največ 6 enakovrednih otrok.
 • Kakšno predznanje potrebuje moj otrok, da ga lahko vpišem v določen program?"
  Za vpis v programa alpska šola in gremo na sneg potrebuje vaš otrok le voljo in veselje do gibanja in zabave na snegu. Za vse ostalo bodo poskrbeli naši trenerji in trenerke. Za vpis v tekmovalni program, je potrebno predznanje pridobljeno v alpski šoli.
 • Kdaj začnete s programi?
  Smučarska sezona se začne 1.5. S tem datumom tudi vstopimo v pripravljalno obdobje, oddih po sezoni, ter nabiranje kondicije s suhimi treningi za prihajajočo sezono. S smučanjem pričnemo konec novembra, oziroma takoj ko razmere na smučiščih to omogočajo.
 • Kako vpišem otroka v Smučarski klub Ljubljana in določen program?
  Izpolnite kontaktni obrazec na spletni strani in napišite za keteri program se zanimate. V kratkem vas bo kontaktiral trener s katerim boste nadalje uredili vpis v želeni program.
 • Kje se odvijajo treningi?
  Suhi treningi se odvijajo v Ljubljani. V kolikor so vremenske razmere ugodne treninge izvajamo na prostem, sicer pa v telovadnici. Treninge na snegu, ki se odvijajo med vikendi tekom smučarske sezone pa izvajamo na smučiščih v Avstriji. Otroci imajo s tem namenom tudi sezonsko smučarsko vozovnico za Avstrijsko Koroško.
 • Ali so otroci v času treninga zavarovani?
  Da, otroci imajo kot člani kluba in SZS sklenjeno zavarovanje preko Modre kartice, ter so upravičeni do vseh koristi, kot izhaja iz pogojev Modre kartice.
 • Nismo prepričani, da je to za nas. Ali lahko preizkusimo alpsko šolo – za en dan?"
  Seveda! Za vse, ki bi želeli preizkusiti kakovost naših programov, omogočamo enodnevni ''trial'' za katerega se je potrebno dogovoriti vsaj teden pred odhodom na smučanje. Za dodatne informacije v zvezi s poizkusnim dnem vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec in navedete za keteri program se zanimate.
 • Kako izgleda tipičen trening alpske šole na snegu?
  Običajno se zberemo ob 6:50 na zbirnem mestu, spakiramo opremo v kombi in se odpeljemo proti smučišču. Po prihodu na smučišče izvedemo najprej ogrevanje, potem pa pozornost posvetimo tehniki smučanja. Ob 12. uri odidemo v kočo na kosilo in se po uri odmora podamo zopet na smuči. Smučanje po kosilu je namenjeno zabavi, obiščemo snežni park, prosto smučamo in se naučimo kakšne nove vragolije na snegu. Okoli 15. ure zaključimo in se podamo nazaj proti Ljubljani, kamor prispemo okoli 17. ure.
 • Ali otroci iz Ski Team Ljubljana tudi tekmujejo?
  Seveda, v našem klubu imamo poleg izjemnih otrok, tudi zelo dobre tekmovalce:) To dakozujejo z rezultati na regijskih tekmovanjih.
 • Ali se starši lahko pridružimo treningu na snegu?
  Starši lahko svoje otroke pripeljejo na trening na smučišče tako med vikendi, kot tudi na novoletno smučanje in zimovanje, ki poteka med zimskimi počitnicami. V teh dveh terminih je organizirana tudi šola za starše v kateri naši trenerji staršem otrok predstavijo pravilne tehnike smučanja v različnih razmerah in na različnih podlagah.
 • Kaj pa počnete izven smučarske sezone?
  Izven smučarske sezone nabiramo kondicijo in se seznanjamo z drugimi športi kot so atletika, gimnastika, nogomet, kolesarjenje, rolanje. Pri tem stremimo k temu, da se aktivnosti v čim večjem obsegu odvijajo na prostem, v naravi. Priljubljeni lokaciji na katerih izvajamo treninge sta Ljubljanski park Tivoli z Rožnikom in Klobuk.
bottom of page