top of page

O KLUBU

Zgodovina in poslanstvo kluba

Smučarski klub Ljubljana, med člani kluba se ga je prijelo ime Ski team Ljubljana, se je razvil iz smučarskega kluba Kristianija, ki je bil leta 1993 ustanovljen na pobudo športnega pedagoga in bivšega demonstratorja smučanja Cirila Šauperla.

Na začetku je delo v klubu temeljilo na strokovnosti in kompetencah ter brez izraženih tekmovalnih ciljev. Skozi leta uspešnega predajanja smučarskega znanja mladim smučarjem, pa so le ti dokazali, da se lahko kosajo tudi v tekmovalnih vodah. Danes poleg alpske šole, ki ima v klubu vodilno vlogo, uspešno vzgajamo tudi slovenske alpske smučarske tekmovalce.

Vizija

Naš osrednji cilj je otrokom omogočiti aktivno in doživeto preživljanje prostega časa v vseh letnih časih. Poleg smučanja, ki ima seveda glavno vlogo, spodbujamo tudi ostale športne aktivnosti in dejavnosti s katerimi želimo otrokom pokazati, da so športni duh, zdrav način življenja, spoštovanje in prijateljstvo vrednote za prihodnost. Velik poudarek dajemo tudi medsebojnemu sodelovanju otrok ter sodelovanju s starši, ki nam s svojo vključenostjo v delovanje kluba omogočajo doseganje zastavljenega cilja – to je veselja otrok do smučanja.

Ski Team Ljubljana in FIS

Poleg programov, ki jih v klubu izvajamo, smo tudi organizator smučarskih tekem mednarodne smučarske organizacije – FIS.

Organizacija FIS smučarskih tekem v veleslalomu na Krvavcu, ki se jih udeležujejo smučarji tekmovalci iz najvišjega kakovostnega razreda in prihajajo iz več kot 15 držav, so že postale stalnica naših februarskih aktivnosti. Pri uspešni organizaciji tekem imajo osrednjo vlogo naši trenerji - nekdanji FIS tekmovalci in zagrizeni ljubitelji nadmorskih višin.

 

Kako naprej?

Na dosedanji poti, ki je prve generacije ''little shredderjev'' že pripeljala do odličnih smučarjev, tudi takih z učiteljsko licenco in vrhunskimi rezultati v tekmovalnem smučanju, pa imamo v prihodnje še veliko dela. Čakajo nas še vse neodpeljane ''flehe'' celca in vsi popravki pri ''kolena not in boke ven'', ter ''a si zrihtal smuči?«

bottom of page